Uus DJI Smart Controller

DJI tõi turule uue ekraaniga juhtimispuldi nimega “DJI Smart Controller”. Uus DJI Smart Controller ekraaniga juhtimispult on  DJI Mavic 2 seeriale mõeldud juhtimispult, kus senisest telefoni või tahvelarvutiga lennutamisest, saab operaator uue puldi soetades “kõik ühes” puldi. Uus juhtimispult taandub siis vanale heale DJI CrystalSky 5.5” tollisele monitorile ja juhtimispuldile, kus spetsifikatsioon erineb nii mõneski aspektis kuigi uuel juhtimispuldil on vana ja hea töötavaga erinevusi. Olles saanud seda uut juhtimispulti mõndaaega kasutada, siis peab tunnistama, et on käes väga mugav ja ekraan ise oma puutetundlikkusega hiilgab samuti. Saan hästi võrrelda kuna olen pidevalt kasutanud ekraani puldi küljes eraldi.

Plussid ja miinused

Suur pluss nagu juba ennist öeldud on see, et Smart Controller on käes mugav ja kompaktne. Ekraani puutetundlikus on väga hea ja mugav navigeerida. Kuid mitte alati. Näiteks siis kui soovid Facebook live´i teha ning kirjutada sissejuhatuseks teksti, millest live räägib, siis seejärel on võimatu navigeerida allolevale nupule “go live now”. See on nüüd tarkvaraline “error” kuna klaviatuuri ei saa alla vaikimisi lasta peale teksti kirjutamist, aga küllap see tulevikus parandatakse.

Suurimaks miinuseks on uuel juhtimispuldil selle kasutuslimiidid. Kõige suuremaks miinuseks on see, et ta toimib kõigest 2,5h võrreldes eraldi seisva (CSKY) ekraaniga, mis töötab vabalt mh ka 7h. Juhtimispulti sa ei saa laadida ei akupangast ega autolaadijast, sellel on eraldi adapter selleks, mis selle voolu annab. Isegi kui võtta, et lennutad 2,5h siis kulub sul selleks mitu head akut, aga iga lennu vahel ju peab ekraanilt tulemusi samuti jälgima, ning see kõik mõjub puldile tervikuna, mistõttu voolu tarbitakse ka siis. Smart Controller toimib hetkel ainult DJI Mavic 2 seeria droonidega, mis seab olulise limiidi võrreldes välise monitoriga.
Plusspunktid lähevad kindlasti hetkel vanale heale lahendusele, ehk DJI Crystalsky monitorile, mis eraldi akuna toimetab puldist eraldi ja saad palju mugavamalt järelvaadata. Samuti on plussiks vanale heale CSKY ekraanile see, et saad erinevate droonidega seda kasutada.

dji smart controller

Ekraan toimib eraldi kõikide DJI droonidega, alates Enterprise seeriast kuni consumer droonideni välja. Dji Mavic 2 juhtimispuldile kinnitamiseks on jällegi kiirkinnituse osas vaja DJI väliseid 3D prinditud taldasid. Ühtlasi, et CSKY monitori laadida, on olemas selleks vajalik ülemineku kaabel, nii et ei pea eraldi laadijat soetama, et välist akut laadida. DJI CrystalSky monitor eraldi ekraanina summutab päikesest või lisavalgusest tulenevad peegeldused palju paremini kui Smart Controller.

Täiendus 25.04.2019

DJI Smart Controlleri kõige viimast tarkvara (v01.00.0530 / 25.04.2019) saab uuendada läbi kõige värskema (DJI Assistant 2 for Mavic ) arvutisse laetava rakenduse abil – selle saab laadida alla DJI kodulehel siin: https://www.dji.com/ee/mavic-2/info#downloads . Juhtimispuldis uuendamine ei toimi, ja jääb puldis uuendamisel 0% juurde seisma.
Peale uuendamist:
1. Kalibreeri pult;
2. Kalibreeri puldi kompass;
3. Loo oma Mavic 2’ga “mudel” – puldi seadetest ja tee re-link puldi ja drooni vahel;

Tehnilised andmed

 DJI Crystalsky 5.5″ monitor

Display Multi-touch display with IPS technology
Resolution 1920×1080
Brightness 1000cd/m²
Operating System Android
System Languages Simplified Chinese, Traditional Chinese, English, and Japanese.
App DJI GO, DJI GO 4, DJI Pilot, third pary app support
Memory ROM 32GB+RAM 4GB
Connectors HDMI,MicroSD card slots,Micro-USB and USB-C
Connectivity WIFI:2.4G,5.2G&5.8G 802.11b、802.11g、802.11n(HT20)、802.11a 4G dongle support
GPS GPS/GLONASS
Gyroscope Support
Compass Support
Speaker Support
Brightness Sensors Support
MIC Support
Built-In Battery 980 mAh, 3.7V
External Battery 4920 mAh,7.6V – emaldatav ja tööaeg: 4-6h
Operation Temperature -20℃ to 40℃ (-4℉ to 104℉)
4K Video decoding H.264 4k 30fps / H.265 4k 60fps

TECH SPECS SMART CONTROLLER

Display Multi-touch display with IPS technology
Resolution 1920×1080
Brightness 1000cd/m²
Operating System Android
System Languages Simplified Chinese, Traditional Chinese, English, and Japanese.
App DJI GO, DJI GO 4, DJI Pilot, 3´rd party app support
Memory ROM 32GB+RAM 4GB
Connectors HDMI,MicroSD card slot x1 pcs,USB and USB-C
Connectivity WIFI:2.4G,5.2G&5.8G 802.11b、802.11g、802.11n(HT20)、802.11a 4G dongle support, BLUETOOTH 4.2
GPS GPS/GLONASS
Gyroscope Support
Compass Support
Speaker Support
Brightness Sensors Support
MIC Support
Battery Charging time on USB-C rated 2A  – 2 hours
Battery 5000 mAh,7.2V – tööaeg: 2,5h
Operation Temperature -20℃ to 40℃ (-4℉ to 104℉)
4K Video decoding H.264 4k 30fps / H.265 4k 60fps

Kokkuvõtte

Kui sa väga palju ei lennuta ja see droon pole sinu jaoks nö töövahend, siis võib Smart Controller olla sinu valik. Aga töövahendina, kus päevas lennutatakse vaatluse või inspekteerimise otstarbeks, siis jääb puht füüsiliselt DJI Smart Controller sinu jaoks väheseks ja tasuks kindlasti valida DJI Crystalsky monitor eraldi. Kui võrrelda ekraani erinevate telefonide ja-/või tahvelarvutitega, siis on küll väga eredaid telefone juba Android OP süsteemide seas, aga kõigil töötajatel pole samu telefone ja nii kannataks ka teiste operaatorite kasutusmugavus.

dji smart controller

DJI Smart Controller tutvustav video:

Mõnusat lennutamist soovib,
Henry Tombak / Droonimaailm.ee asutaja – ja koolitaja
Tel:+ 372 68 78 770
E-mail: tugi@droonimaailm.ee
Droonimaailm.ee tehniline tugi ja arendus 2019

PS! Aruteludeks, liitu meie Droonid Tehnilise Facebooki grupiga

EST: www.droonimaailm.ee
ENG: www.professional-multirotors.com
Aeromeedia: www.aerovideod.ee

Sarnased postitused