Uus Ronin-SC ja uued funktsioonid

DJI tõi turule uue kaameragimbali, mis on kergem ja uute lisafunktsioonidega, mis videost vaadatuna näevad küll vinged, aga kas see ka reaalselt toimib?

Saime seda gimbalit testida ja peab ütlema, et kui sul on tarvis DSLR’i (väiksemat hübriid kaamerat) kanda, siis igaljuhul soovitame seda mitte osta. Kui sul on vaja kerget ja enamvähem head kvaliteeti, siis võtke juba Osmo Pocket, aga kui juba nagunii soovid korralikku DSLR kaamerat kasutada, siis eelistaks kindlasti DJI Ronin-S‘i SC asemel.

DJI toodet tutvustav video:

Aga ikkagi, miks siis eelistada RONIN-S’i? Kõigepealt tuleb tunnistada, et need ühekäe gimbalid võrreldes kahe-käe omadega,
on juba eos ebastabiilsed. Nüüd piltlikult võttes, kui võtad raskema doki või pulga versus kergema kõrre kätte, siis ilmselgelt näed sa kohe ebastabiilsust, seega on raskem ehk RONIN-S kahtlemata stabiilsem, aga kahekäe gimbaliga võrreldes on ikka seda käest läbivat kõikumist näha ja harjutada tuleb kindlasti rohkem kui sa peaks kahekäe gimbalit kasutama.
Teine ja peamine mure koht RONIN-SC‘l on balansseerimise osa. Minul kui vanal gimbali-hundil, oli tükk tegu, et kaameragimbal balanssi ajada koos kaameraga. Nimelt peab kaamera igal tema teljel, balanssi olema viidud, et saaksid maksimaalselt stabiilse stabiliseerimise. RONIN-SC on oma tilt-ja-roll telje balansseerimise kiirkinnitustega tohutu jama korraldanud. Et muuta ühte, liigub teine telg paigast ja see mängimine on tohutu ajakulu. RONIN-S’il seevastu, aga palju lihtsam ja kiirem, nii et balansseerimine on lausa mänguline.

Kolmas murekoht on “tracking”, mis toimib AINULT siis kui oled oma telefoni koos hoidjaga DSLR kaamera otsa välgu pessa kinnitanud. Mis viib esiteks su kaamera koheselt gimbali balansist välja ja üleüldse, need kes selle koos sellise lahendusega balanssi suudavad viia, on tõsised tegijad. Selleks, et tava kaamera proffi käe all balanssi sellel gimbalil saada, kulub balansseerijal juba ca 15minutit. Aga kui nüüd veel lisada Y-telje osas veel COG (center of gravity) aspektist välja viimine, siis minu jaoks peale 20minutit ideaalseks seda ei saanudki. See nüüd kõik omakorda, teeb selle gimbali kui mitte kasutuna näiva, siis igatahes lubatud funktsioonidega toimimiseks jääb kindlasti vajaka.

TÄIENDUS 19.11.2019

Ronin-S sai samad funktsioonid tarkvara uuendusega, mis Ronin-SC. 

Kokuvõttes, et kui nüüd midagi head uue gimbali kohta öelda, siis vast ainult seda, et tore on, et selline suund DJI’il üldse ettevõetud sai 🙂 Kui need funktsioonid ka toimiksid, siis oleks ju tegelikult päris hea. Samas hetkel soovitan see ost tegemata jätta ja gimbali vajadusel siiski Ronin-S’i poole vaadata. Millel on ka palju tugevamad mootorid, suurem valik kaameraid läheb sellele ning hinnavahe ei ole nii meeletu, et investeering mõttetu oleks. Muidugi kindlasti on hea, kui soetad dual-armi, ehk siis kahekäe võimekusega pulga, mis nendele ühekäe gimbalite jaoks tehtud juba on.

RONIN-SC andmeid:
Netokaal: 2.42 kg

Muud funktsioonid

This DJI Ronin-SC Gimbal Stabilizer Pro Combo is a complete video gimbal package that includes the three-axis Ronin-SC gimbal stabilizer with BG18 battery grip, an extended grip mini tripod, a quick release camera plate, a camera riser, a focus motor with rod mount, a smartphone holder, control and charging cables, a focus motor with wheel and rod mount, and a storage case.

Tehnilised omadused

Number of Axes: 3-Axis (Pitch, Roll, Yaw). Rotation Range: Yaw (Pan): 360°. Pitch (Tilt): 280° (-95 to 185°). Roll: 315° (-202.5 to 112.5°). Follow Speed: Pan: 180°/s. Tilt: 180°/s. Roll: 180°/s. Load Capacity: 2.2 kg. Connectivity: Ports: 1 x USB Type-C (Power) Input. 1 x CAN (Control) Input. Wireless Frequency: Video: 2.4 GHz (2.4 – 2.483). Wireless Protocol: Bluetooth 5.0. Battery: Battery Type: 1 x Built-In. Capacity (mAh): 2450 mAh. Capacity (Wh): 17.64 Wh. Battery Runtime: 11 Hours. Battery Chemistry: Lithium-Ion Polymer (LiPo). Voltage: 7.2 VDC. Power: Operating Current: 0.16 A. Environmental: Operating Temperature: -20 to 45°C. General: Mounting: 1 x 1/4″-20 Female. 1 x 3/8″-16. Female Dimensions: 220 x 200 x 75 mm (Folded). 370 x 165 x 150 mm. Weight: 1.1 kg (with Handlebar).

Artikli autor,
Henry Tombak / Droonimaailm.ee asutaja – ja koolitaja
Tel:+ 372 68 78 770
E-mail: tugi@droonimaailm.ee
Droonimaailm.ee tehniline tugi ja arendus 2019
PS! Tehnilisteks aruteludeks, liitu meie Droonid Tehnilise Facebooki grupiga
EST: www.droonimaailm.ee
ENG: www.professional-multirotors.com
Aeromeedia: www.aerovideod.ee

Sarnased postitused