Uus DJI Mavic 2, aga kumb valida?

Uus DJI MAVIC 2, aga milline siis valida? Uus Mavic 2 seeria tuli kahes versioonis: üks Mavic 2 Pro ja teine Mavic 2 Zoom. Nüüd vaatame lähemalt, et palju need teineteisest erinevad ja mida oli algsel DJI Mavic Pro´l pakkuda uutega võrreldes? Vaata ära ülevaate video ja loe täpsemalt video allolevat kirjatükki 😉

Kaamera erinevus

DJI Mavic 2 Pro tuli uue 1″ suure CMOS sensori ja võimekama Hasselblad kaameraga, mis seljatab kvaliteedis oma seeria konkurendid. Aga-aga, olles saanud näha 48 megapiksli suurust DJI Mavic 2 Zoom fotot, siis tuleb tõdeda, et tavatingimustes seegi kaamera palju maha ei jää. See vahe muidugi tekib värvimaailma suures erinevuses kui ka kõrgemas dünaamikaulatuses, milles DJI Mavic 2 Pro edestab teist. Üheks suureks eeliseks Mavic 2 Pro kaamera ees ja vingeimaks uuenduseks on kindlasti Mavic 2 Zoom kaamera, kuna sul on võimalik teha sellega ikka päris efektseid kaadreid nagu “DollyZoom” efekt ning jälitada uue ActiveTrack 2.0 tehnoloogia liikuvaid objekte päris suurtel kiirustel ning samal ajal sisse zoomida. Tegime selle osas katseid ja videos paremini näha, kuidas see täpsemalt toimis 😉

Kuigi DJI Mavic 2 Pro´l on 28mm  fikseeritud objektiiv, siis nüüd on võimalus muuta selle ava. Teravaima tulemuse saavutab vahemikus f2.8 kuni f5.6. DJI Mavic 2 Pro on väga võimekas ka täiesti kottpimedas – lisame siia postitusse mõned fotod. DJI Mavic 2 Pro 20 megapiksline kaamera on igati tõsine tööriist igale fotograafile, kes soovib ka keerulistemates tingimustes tööd teha. DJI Mavic Zoom on aga variant kõigile neile, kel liikumist palju ja soovivad näiteks rohkem efektikaadreid võtta ning oma spordi või huviala “lähemalt” salvestada. Ei maksa karta, et 20 vs 12 megapikslit sensor nüüd tohutu vahe sisse teeb, ei tee – veel eriti kui saad nüüdsest Zoom versiooniga samuti filmida HEVC ehk h.265 kodeeringuga, mis on palju puhtam ja teravam oma lõpptulemuselt kui seda vana hea h.264 koodek.

DJI MAVIC 2 Pro kõrge lahutusvõime ka täiesti kottpimedas
(klõpsa fotol, et näha suuremalt)

 


Uutest võimalustest

klõpsa pildile, et näha suuremalt
Kõigepealt siis “Hyperlapse”, mis on tehtud igaühele nö nupuvajutuse kauguseks – just nii, lihtsalt paari nupuvajutusega DJI GO4 äpis ja juba droon liigub ja pildistab iga teatud sekundi järgselt ning paneb ise kokku hyperlapse´i. Muidugi siinkohal olen ma selles osas natuke skeptilisem tuulisemates keskkondades, kuna ühe foto tegemine drooniga sõltub mitmest asjast: valgus, tuul, kaameraseaded ning välised tingimused.
see nn “Dolly-Zoom” on samuti uueks mooduseks filmimiseks, mis tuleb siis ainult DJI Mavic 2 Zoom´iga.  Seda filmimise režiimi on paljuski kasutatud nö parralaks effekti andmiseks, kus samal ajal kui see on sisselülitatud liigub droon tagasi ning kaamera suumib sisse. Pigem on see uus lisavidin, mida on saadud teha ka varem nö postis digitaalselt, aga igatahes kindlasti jälle üks vinge visuaalne efekt juures. Ühesõnaga, kõik, mis sa pead tegema on see, et märgid eelnevalt ära sihtmärgi ja seejärel käivitad ning seejärel tektitatakse  -> paremal oleva näite põhjal, et siis selline visuaalne effekt.

klõpsa pildile, et näha suuremalt…
Ja nüüd siis valikuliselt kolmas asi, mille testimine meil muuseas siiani käib 🙂 See on Mavic 2 seeriaga lisandunud ActiveTrack 2.0 uus tehnoloogia, mis on ühtlasi DJI kõigi aegade parima objekti jälitus tehnoloogia üldse. See uus tarkvara tekitab justkui 3D kaardi, kus siis eelnevalt märgitud ja liikuvat objekti jälitatakse nüüd muuseas ka siis kui jälitatav on mingi objekti taha peitu korraks läinud. See on kõik fantastiline jutt, aga nö tööpõllul on ikka tulnud ette neid kordi, kus droon kaotab jälitatava silmist pidevalt. Loomulikult sõltub see ka sellest kui kontrastne on jälitatav, aga jah – siiani on paar üksikut seika, kus see toiminud on. Täpsemalt räägime videos, kus näed ka varem tehtud teste sellega.DJI lubab seda töötavat isegi suurtel kiirustel (max 72km/h), kus siis samal ajal ka kokkupõrget vältivad sensorid teevad tööd, mis tähendab omakorda, et peaksime olema kaitstud võimalikele ettejuhtuvatele puude okste suhtes jne. See viimane on muidugi suhteliselt kahtlane, seega pigem soovitame turvaline kõrgus valida.

Kokkuvõttes, kumb ikkagi valida?

Mavic 2 seeria pakub pikemat lennukaugust ja lennuaega, lendab kiiremalt ja vaiksemalt kui eelkäija DJI Mavic Pro. Lisaks on see droon palju turvalisem tänu uuele APAS kokkupõrget vältivale tehnoloogiale, kus sensorid töötavad nüüd lisaks tagumisele otsale ka drooni peal. Aga nagu juba varem ActiveTrack 2.0 puhul öeldud, ei tasu seda kõike päris pimesi uskuda ja lennuoskus tuleb alati kasuks ka siis kui abimehhanismid ei tööta. Droonil on ka suurem ja turvalisem leviulatus, lisaks tuleb su telefonile või tahvlile 1080p kvaliteedis otsepilt.

Ühesõnaga, kui sa oled suurem “pikslilugeja” ja kulutad 20 minutit parema rakursi leidmiseks ning teed HDR´i fotosid ja soovid fotosid ka välja printida, siis soovitan valida DJI Mavic 2 Pro. Aga kui sa oled lihtsalt tuus ja sulle meeldib juba puusalt täpselt tulistada, siis sa võtad sa DJI Mavic 2 Zoom´i ja imestad isegi pärast, milline on 48 megapiksline panoraamfoto ja selgitad kõigile, et ei-ei – see ei olnud päris kopterilt filmitud 😉 Seega, valik on lihtne 😛

Vaata ka DJI Mavic 2 Pro 10bit h.265 värvitesti kaadreid


Mõnusat lennutamist soovib,
Henry Tombak / Droonimaailm.ee asutaja – CEO
Tel:+ 372 68 78 770
E-mail: tugi@droonimaailm.ee
Droonimaailm.ee tehniline tugi ja arendus 2017

EST: www.droonimaailm.ee
ENG: www.professional-multirotors.com
Aeromeedia: www.aerovideod.ee

Sarnased postitused