Tihti on kliendid küsinud, et millise drooni peaks algajana ostma. Kirjutasime lühikese ülevaate meie eelistuse DJI droonide puhul. Nimelt, nii palju kui oleme materjali saanud võrrelda, siis peamised erinevused oleksid DJI Phantom 3 Professionalil, Phantom 4´l ja Mavic Pro´l järgmised:

  1. P3P kvaliteet on sarnane P4´le, effektiivseid piksleid on samuti sama palju ja objektiiv sama – pimedas on ka sama tulemus P4´ga.
  2. Peab nentima, et P4 on pisut teravama pildiga äärtest kui P3P ja pimedas kehva kuna samuti f2.8 lens. Samas on P4 lennukontroller parem ja sellel on avoidance ning tracking lisad. Aga sisuliselt sama P3P´ga, ilma nende abivahenditeta ja lisadeta.
  3. Mavic Pro on kehvemates valgustingimustes P3P ja P4´st parem kuna objektiiv on avaram f2.2, aga pildikvaliteet on oma “focusing” poolest pehmem ja paljudele video tegijatele see meeldib, et ei oleks nii terava väljanägemisega. Ühtlasi on Mavic Pro ikka oluliselt väiksem ning lennukontroller parem ja kiirem kui P4´l. Samas peab tunnistama, et halb on igalt pinnaselt drooni õhku tõsta tema ehituse poolest, kuna jalad liiga madalal.

Lühidalt kokkuvõttes siis, et kui täna peaksite hakkama endale esimest drooni soetama, siis soovitaksin uue drooni all pigem Mavic Pro´d. See on väike ja kompaktne ja hea kaasas kanda. Samas igasugused lisavidinad nagu “avoidance” ja “tracking” ei toimi hästi uduse ilmaga ja muude niiskemate ilmastikutingimustega nagu vihm. Muidugi vihmaga ei tohikski lennutada, aga meil on ikka aegajalt seda ette tulnud, et siis kerges vihmas lennutamist. Kui soovite hinna ja kvaliteedi suhtelt parimat, siis soovitaks osta pigem P3P. Kui oled valimas nende kolmevahel, siis täna kaaluks tark ostja mh ka kasutatud P3P ostmist 600-750€ eest (üldiselt ju pakutakse koos seljakoti, filtrite, mitme akuga). Kui aga raha rohkem, siis Mavic Pro. P4 ei ostaks ka kasutatult mitte – see on esiteks raskem (suurema tuulega ei jõua hästi liikuda) ning teiseiks nende väikeste lisavidinate ja kuni 350€ hinnavahest, P3P osas võitu lihtsalt pole.

Turvalist lennutamist soovib,
DROONIMAAILM.EE
droonimaailm.ee logo

Sarnased postitused