DJI demonstreeris otsest drooni-telefoni kaugtuvastussüsteemi, mis on lihtne ja odav lahendus ning vastab valitsuste ootustele õhus olevate droonide tuvastamiseks

Maailma liider tsiviilotstarbeliste droonide ja õhust ülesvõtmise tehnoloogia alal DJI demonstreeris otsest droonide vahelise telefoniga Wi-Fi-põhist lahendust, et tuvastada õhus olevad droonid distantsilt – pakkudes teerajajaks lihtsat viisi nutitelefoniga jälgimaks läheduses asuvaid droone.

Koostöös tööstusharude, sidusrühmade ja lennuliiklusteenindustega välja töötatud DJI kaugtuvastuse lahendus, edastab teavet droonidest otse tavapärastele mobiiltelefonidele, kasutades olemasolevaid Wi-Fi-protokolle. Lihtsa rakenduse abil saab iga drooni raadiolevi ulatuses olev signaal, selle signaali vastu võtta ja õppida drooni asukohta, kõrgust, kiirust ja suunda ning drooni identifitseerimisnumbrit ja piloodi asukohta.

See nn „Remote-ID” toimib droonide elektroonilise numbrimärgina, võimaldades kõigil, kes on taevas oleva drooni vastu huvitatud, rohkem teada saada, mida see teeb,“ ütles DJI poliitika- ja õigusasjade asepresident Brendan Schulman. „Kogu maailmas on lennundusvõimud öelnud, et “Remote-ID” on võti droonide keerukama kasutamise võimaldamiseks ning ohutuse ja turvalisusega seotud probleemide lahendamiseks. DJI otsene droon-telefon-remote-ID näitab, et oleme pühendunud pakkuma lahendust viisil, mis on kogu maailmas koheselt kasutatav, ilma täiendava infrastruktuurita.”

DJI demonstreeris otsest drooni-telefoni-kaug-ID-süsteemi Kanadas Montrealis asuvas pargis Rahvusvahelise Tsiviillennunduse Organisatsiooni kolmandal iga-aastasel konverentsil Drone Enable. Osalejad kasutasid tavalisi telefone Samsungi, Google ja Xiaomi kaudu, et saada Wi-Fi Aware signaale DJI Mavic Airi droonilt ja DJI Mavic 2 Enterprise droonilt.

„Meie otsene lahendus droonidelt telefonile on lihtne ja elegantne lahendus droonipilootidele. Nad suudavad Remote ID ootusi täita lihtsalt paljude juba laialt levinud droonide tarkvara värskendamisega ilma lisakulude ja erivarustuseta, “ütles DJI tehniliste standardite direktor Javier Caina.  DJI otsene droon-telefon-lahendus kasutab uusimaid tehnoloogia arenguid, et muuta ID-de kaugvastavus võimalikult lihtsaks ja odavaks. ”

Paljude riikide lennukorraldajad soovivad droonide ohutuse ja turvalisusega seotud probleemide lahendamiseks droonide kaug-identifitseerimise-süsteeme. Reeglite väljatöötamise protsess võtab rohkem kui aasta aega, kuid FAA tööstuskomitee kutsus tootjaid üles vahepeal välja töötama vabatahtlikke kaug-ID süsteeme. Euroopa Liidu lennundusohutusagentuur (EASA) kehtestab kaugjuhitavuse ID-nõuded juulis 2020. Rakendus ja sellega seotud droonide püsivara värskendused, mida DJI sel nädalal demonstreerimiseks kasutasid, pole veel avalikkusele kättesaadavad, kuni lennunduse korraldajad saavad täiendavaid juhiseid.

Kuna iga päev tõuseb taevasse üha rohkem droone, on kaug-ID üldsuse kui ka turvalisuse huvides mõeldes teada, oma õhuruumis toimuva kohta,” ütles Christian Struwe, DJI Euroopa poliitikajuht. „DJI droon-telefoni-ID arendus aitab seda meil aga saavutada, võimaldades drooni pilootidel edastada oma lendude lihtsat kirjeldust, nii et igaüks, kes nutitelefoni rakendust vaatab, saab aru, et kontrollivad katust, teostavad ehitusplatsi ülevaatust või täidavad koos sellega mõnda muud kasulikku ülesannet drooniga. ”

DJI süsteem ehitati vastavalt eelseisvale ASTM-i rahvusvahelisele raadioside droonide kaug-ID standardile, mille 18 kuu jooksul töötas välja lai rühm tööstusi ja valitsuse sidusrühmi. Lahendus kasutab mobiiltelefonide jaoks Wi-Fi Aware protokolli, mis võimaldab telefonidel vastu võtta ja kasutada Wi-Fi signaale otse droonidelt, ilma et oleks vaja kahesuunalist ühendust luua. Kuna see ei vaja ühenduse loomist ei Wi-Fi tugijaamaga, mobiilsidevõrguga ega muu välise süsteemiga, töötab see paljudes piirkondades, kus võib isegi puududa telekommunikatsiooniteenus. DJI eeltestimisel saab Wi-Fi Aware signaale vastu võtta enam kui ühe kilomeetri kauguselt.

„Wi-Fi on tänapäeval esmane viis seadmete ühendamiseks ja meil on hea meel, et Wi-Fi Alliance®-i Wi-Fi Aware pakub drooni Remote ID jaoks usaldusväärset, praktiliselt tasuta lahendust, mida saab rakendada paljude droonidega ja seda lihtsa  tarkvarauuendusega. Wi-Fi liit aitab hõlbustada laialdast tööstusalast koostööd Wi-Fi Aware juurutamisel, kuna tootjad ja poliitikakujundajad võtavad selle lahenduse vastu.

Uus otsene droonidevaheline telefonilahendus on edastamismetoodika arendaja , mille teemaks oli DJI AeroScope – professionaalne kaug-ID-süsteem, mis võeti esmakordselt kasutusele 2017. aastal lennujaamadele, vanglatele, staadionitele ja muudele kriitilistele kohtadele, mida kaitsevad politsei ja muud valitsusasutused. AeroScope edastab drooni asukoha, kõrguse, kiiruse, suuna ja identifitseerimisnumbri, samuti piloodi asukoha, kasutades erinevaid raadioprotokolle, mida saab enam kui kilomeetri kauguselt vastu võtta spetsiaalsete vastuvõtjate abil, mis on välja töötatud ohutus- ja julgeolekuasutustele, kes seda kõige rohkem vajavad.

Inglisekeelne artikkel: https://bit.ly/351bnxC

Droonimaailm.ee
Tel:+ 372 68 78 770
E-mail: tugi@droonimaailm.ee
Droonimaailm.ee tehniline tugi ja arendus 2019

PS! Tehnilisteks aruteludeks, liitu meie Droonid Tehnilise Facebooki grupiga
EST: www.droonimaailm.ee
ENG: www.professional-multirotors.com
Aeromeedia: www.aerovideod.ee

Sarnased postitused