Uus DJI Matrice 200 seeria on mõeldud ainult professionaalidele

DJI Innovations lasi turule esimese platvormi, mis on siis sihipäraselt ettevõtetele ja ka erinevatele organisatsioonidele mõeldud. See on DJI Matrice 200 seeria toodang.
Matrice 210  on suur samm edasi tööstuslikule platvormile mõeldud drooniga, mis pakub rikkalikult erinevaid võimalusi ja mida on seejuures väga lihtne lõppkasutajal hallata. Just viimase pärast on minu arvates 3-4 aastataguse osas toimunud suur nihe, ja seda DJI kasuks kuna kõik vajalik on drooni integreeritud ja väga lihtne on hallata kõike maast.

M210 on oma võimete juures väga väike, klapib kokku ja käib päris kenasse kohvrisse. Ka kohvri osas on suur samm edasi liigutud, nimelt on see nüüd korralikum kui varasematel versioonidel olnud. Ühte kohvrisse läheb 3 komplekti akusid, laadijad nii CrystalSky 7.85 tollise monitori kui ka DJI Cendence´i juhtimispuldile. Muidugi lisaks maandumis jalgsed ja propellerid.

M200 seeriast saab 3 erinevat komplekti tellida, M200, M210 ja selle seeria tippmudel M210RTK, mis siis juba 1cm täpsusega end positsioneerib.



Tavaline, ehk siis M200 versioon tuleb tavalise ühekohalise gimbaliga, see on nagu kallim Inspire 2. M210 seepeale tuleb juba kahekohalise alumise gimbali alusraamiga ja lisaks tuleb kaasa ka drooni peale käiv gimbali alusraam, mistõtuu pannakse kaasa ka GPS, kuna pealmine gimbaliraam varjaks korpuse sees oleva GPS´i. Matrice 210 RTK, ehk siis seeria tippmudel, tuleb vajaliku GPS paketiga, millest komplekt RTK-G kasutab GLONASS´i ja RTK-B (BDS´i) ehk siis Aasia maadesse mõeldud GPS lahendust. Loomulikult lisanduvad kõik need lisavidinad, mis M210´ga kaasa tuleb.



Kui disainist M210 puhul rääkida, siis kogu tervik on kahtlemata droonimaailma tippsaavutus, küll aga nokiks DJI nailon propellerite ja nende kinnituste kallal ja ka käpakinnituste osas, mis oleks võinud olla tugevamad – näiteks 6066 seeria alumiiniumist. Veel enam, et osad liiguvad kinni-lahti, siis olnuks see tarvilik. Muidugi tuleb jälgida, et jalad on kenasti alla pandud ja kui soovid kindlasti kahe gimbaliga korraga lennutada, siis on vajalik TB55 akude komplekti olemasolu, kuna COG – “center or gravity” on kohe paigast. COG on balanss drooni keskpunktis, see nõue muide tuli sisse nüüd ka CAA poolt USA´s ja tõenäoliselt TB55 akud selle jaoks ka tehti. Millegi uuemaga on M200 seeria varustatud veelgi, see on DJI AirSense (ADS-B vastuvõtjaga), mis tuvastab reaalajas suuremaid ja lähenevaid lennukeid.


DJI Matrice 210 Droonimaailm


Meil hetkel peale DJI Zenmuse Z30´ne käepärast polnud, aga see zoom-kaamera on rohkem inspekteerimiseks mõeldud. Kui ajas tagasi vaadata, siis on meil palutud keskkonna vaatlejate poolt mõnes Eesti paigas karuputkest pilte tegema minna ja kui nüüd see aparaat oleks olnud, oleks me ka sealt arvatavasti väga heade piltidega tagasi tulnud. Z30 on ka üllatavalt hästi balansis, kui nüüd võrrelda teisi DJI kaamera-gimbaleid, mis juba koos kaameraga.

Kui palju see maksab ja kuidas seda soetada saab?  Siin nüüd pean jääma vastuse võlgu kuna DJI on palunud kõigil edasimüüjatel hinna-konfiguratsiooni avalikult veebipoes ära jätta, mis on tegelikult ka mõistlik, sest nii saame edasimüüjatena täpselt Teie soovidele hinna kokku lüüa ja kaameravaliku teha. Samuti on lisapiirangud FLIR kaamerate importimisel, mis nõuab vastavalt sageduse valikule eraldi kadalippude läbimist. Huvi korral kirjuta meile või tule konsultatsioonile.

Kokkuvõttes on tegemist kahtlemata ühe kompaktsema profi-tööristaga, mis on abiks nii ühiskonna turvalisuse tagamisel kui ka kõikvõimalikel inspekteerimistel ning kaardistamistel.

Vaata videoülevaadet DJI M210´st ja Zenmuse Z30 esimesest testist allpool




Ohutut lennutamist soovib,
Henry Tombak / Droonimaailm.ee asutaja – CEO
Tel:+ 372 68 78 770
E-mail: tugi@droonimaailm.ee
Droonimaailm.ee tehniline tugi ja arendus 2017

EST: www.droonimaailm.ee
ENG: www.professional-multirotors.com
Aeromeedia: www.aerovideod.ee

Sarnased postitused